Par- og familie rådgiveruddannelsen er den førsteårige basisuddannelse på GRO. Den er en forudsætning for at kunne deltage på den to-årige overbygning, hvor man kan blive certificeret par- og familieterapeut. Mange af underviserne på terapeutuddannelsen vil være de samme som på rådgiveruddannelsen, men vi dykker endnu dybere ned i den terapeutiske praksis. Terapeutuddannelsen kan tages på et hvilket som helst tidspunkt, så længe man har færdiggjort rådgiveruddannelsen.


Oversigt over Rådgiveruddannelsens 9 moduler

2026


  • Modul 1

    På modul 1 vil vi fokusere på gruppedynamiske øvelser, som har henblik på at skabe mest mulighed tryghed på holdet. Derudover vil I lære om moderne par- og forældres typiske udfordringer. Herudover vil I blive klædt på til de første samtaler, I skal have:med par. I vil få en In-session guide til parterapi, hvor I får de konkrete redskaber, spørgsmål og opmærksomheder I har brug for i arbejdet med par.

    Underviser: Frej Prahl

    Datoer: 6, 7 og 8 marts

  • Modul 2

    På modul 2 vil du få en grundlæggende indførsel i forældrerådgivning. Rikke vil undervise i: Børns følelsesmæssige og kognitive udvikling, børns behov for psykisk tryghed og lederskab, børns intention og parathed til guidance samt forældretyper og faldgruber i rådgivningsarbejdet. Derudover vil Rikke vise en live demonstration af rådgivningsarbejdet

    Underviser: Rikke Winkler og Frej Prahl

    Datoer: 17, 18 og 19 april

  • Modul 3

    På modul 3 vil du få en grundlæggende indførsel i den terapeutiske grundforståelse bag uddannelsen: Internal Family Systems. En model, du kan bruge i individuelt arbejde såvel som i arbejdet med par.

    Underviser: Morten Prahl og Sarah Kusk Mikkelsen

    Datoer: 5, 6 og 7 juni

  • Modul 4

    Modul 4 vil være en fortsættelse af modul tre. Der vil være en fordybelse af forståelsen og de terapeutiske færdigheder, I har erhvervet igennem IFS, samt en integrering af disse i et par- og familieterapeutisk perspektiv.

    Underviser: Morten Prahl og Sarah Kusk Mikkelsen

    Datoer: 26, 27 og 28 juni

  • Modul 5

    På modul 5 vil der være personligt udviklingsarbejde med udgangspunkt i terapeutens ubevidste intelligens. Vi vil se, hvordan drømme og andre former for ubevidst kommunikation kan informere terapeutens faglige og personlige udvikling.

    Underviser: Torben Hansen

    Datoer: 21, 22 og 23 august

  • Modul 6

    På modul 6 vil I træne terapeutiske færdigheder og mentaliseringskompetencer igennem et af de mest effektive og praksisorienterede læringsredskaber, der findes: Forumteater. I et trygt miljø og med Danmarks dygtigste facilitator Birthe Blåbjerg, vil vi se hvilke greb, som virker i praksis og hvilke, som ikke gør.

    Underviser: Birthe Blåbjerg og Frej Prahl

    Datoer: 11, 12 og 13 september

  • Modul 7

    På modul 7 vil vi vi gå mere i dybden med de særlige problemstillinger, som er på spil i sammenbragte familier og i delefamilier.

    Derudover vil der være fokus på personligt udviklingsarbejde med hjælp fra IFS og Enneagrammets personlighedstyper. Vi kan kun tage vores klienter så langt, som vi kan tage os selv, så jo bedre, vi lærer os selv at kende, jo dybere kan vi også komme med vores klienter.

    Underviser: Frej Prahl, Janne Leth og Morten Prahl

    Datoer: 25, 26 og 27 september

  • Modul 8

    På modul 8 vil vi på førstedagen se hvordan medier påvirker det moderne familieliv og hvordan vi kan hjælpe familier med at skabe sunde digitale vaner.

    Afslutningsvist vil I lære, hvad der typisk står i vejen for, at den seksuelle lyst kan folde sig ud og hvordan, I kan støtte par til at opleve mere lyst og glæde.

    Underviser:Frej Prahl og Annamaria Giraldi

    Datoer: 30, 31 oktober og 1 november

  • Modul 9

    På modul 9 vil du blive eksamineret. Eksamen foregår sådan, at du viser og reflekterer over et klip fra én af dine rådgivningssessioner. På det afsluttende modul vil du også få konkrete tips og tricks til, hvordan du opbygger din egen virksomhed og sikrer dig et stabilt kundeflow.

    Du vil samtidig fremgå som GRO-certificeret rådgiver på vores velbesøgte hjemmeside.

    Undervisere: Alexander Mazin, Frej Prahl og Morten Prahl

    Datoer: 27, 28 og 29 november

Modulernes opbygning og øveklienter

Som hovedregel vil modulerne været bygget op sådan, at Frej Prahl underviser én ud af de tre dage, hvor han faciliterer procesarbejde i gruppen og laver livedemonstrationer af par-terapi med virkelige klienter. To ud af de tre dage bliver varetaget af eksterne undervisere, som er specialister indenfor deres område.

“Learning by doing”

For at sætte fart på og fordybe de studerendes læring, vil de studerende fra og med andet modul have deres egne øve-klienter ca én gang om måneden, så de kan forankre teorierne og metoderne i praksis. Der vil være supervision to gange online månedligt, hvor de studerende får støtte og hjælp til disse forløb. Som studerende tager man typisk mellem 2- og 500 kr for samtalerne (90 minutter). Læs mere om øveklienter nederst på siden (FAQ)

De fleste studerende har ingen forudgående erfaring med terapeutiske samtaler, men oplever, at de hurtigt og intuitivt kan bruge metoder og øvelser til gavn for deres øve-klienter:

"Det er simpelthen så rørende og har gjort uudsletteligt indtryk på mig, at være en slags "fødselshjælper" for andre menneskes udvikling og vækst! At bevidne det øjeblik, hvor de når til en dyb erkendelse, som er afgørende for, hvordan de forstår sig selv og verden. Det er som om man kommer ind til alt det, livet handler om.”


Hvad vil du lære?


Sara og Morten forklarer IFS

Her berører psykologerne Morten Prahl og Sara Kusk den terapeutiske grundforståelse (IFS) som vil være en rød tråd på uddannelsen og blive integreret i det familie- såvel som parterapeutiske arbejde.


Maria Dressler

Maria vil på andet året undervise i Børneekspert-metoden, samt hvordan man som terapeut kan reducere stress- og skamreaktioner hos børn og deres forældre. Her kan du høre hende fortælle mere om sin undervisning.


Rikke Winckler

Her fortæller Rikke Winckler om sin undervisning på GRO.



Undervisningens balance

  • Supervision
  • Mesterlære
  • Undervisning
  • Supervision
  • Mesterlære
  • Undervisning

Online supervision

To aftener om måneden (19.30 -21.30) vil I modtage online rådgivning og sparring på jeres (øve)klientforløb sammen med de øvrige kursister. Supervisionen vil blive varetaget af skiftende psykologer med speciale indenfor par- eller familieterapi. Supervisionerne bliver optagede, så man har mulighed for at se dem igen, hvis man ikke har mulighed for at være med live.

Om lidt kan du være på vej til at blive en af Danmarks dygtigste par- og familieterapeuter!

Her foregår det

Her kan du se nogle billeder og lidt video fra første års studerende for at få et indtryk af lokaler m.v.

Rådgiver og terapeut-uddannelsen

  1. år: Rådgiveruddannelsen

På førsteåret vil du opnå kendskab til og praksiserfaring med at støtte forældre i at håndtere deres relation til deres børn såvel som relationen til hinanden.

  • Du vil lære par at forstå de negative mønstre, de lander ind i med deres børn og hinanden.

  • Du vil lære at hjælpe dem med at lære deres egne, partnerens og børnenes “beskyttende dele” at kende.

  • Du vil lære, hvordan du kan skabe en øget forståelse og samhørighed hos et (forældre)par

    Førsteåret vil således klæde dig på til at rådgive eller “coache” par og familier. Samtidig er førsteåret en forudsætning for at kunne gå videre til terapeutuddannelsen.


: 2. og 3. år: Terapeutuddannelsen

På andet og tredjeåret vil du fordybe dit kendskab til de mere terapeutiske kompetencer i mødet med par og familier. Der vil fortsat være et fokus på mesterlære og et øget fokus på supervision og egen udvikling. Du vil få et endnu større kendskab til egne følelsesmæssige triggere, skyggesider og udviklingsmuligheder og du vil få et dybere kendskab til mere komplekse problemstillinger i parforholdet og familien, herunder:

  • Seksualitet, funktion og dysfunktion

  • Sammenbragte familiers særlige tematikker

  • Terapeutisk alliance og terapeutens egenudvikling

  • Familiesystemiske interventioner.

Vigtig information


Bestil et telefonmøde eller stil et spørgsmål

Hvis du er interesseret i uddannelsen og ønsker at blive ringet op for at høre mere, kan du bestille et telefonmøde via nedenstående kontaktformular. Du kan også blot stille et spørgsmål, som vi vil besvare via mail hurtigst muligt! Husk at tjekke SPAM-indbakken for svar.